Factori de risc pentru sănătate

Tabagismul

Fumatul, deprindere extrem de dăunătoare sănătății, a devenit un important factor de risc.

citește mai multe…

Alcoolismul

Fenomen social larg răspândit, alcoolismul este starea psiho-fizică ce rezultă din absorbția alcoolului în organism, caracterizată prin reacții comportamentale legate de necesitatea compulsivă de a consuma alcool în mod continuu sau periodic, în scopul de a simți efectele psihice sau de a suprima starea de indispoziție consecutivă abstinenței.

citește mai multe…

Alimentația nesănătoasă

În România, nouă din zece copii suferă de boli de nutriție, iar mai mult de 40% dintre aceștia sunt supraponderali.
Îngrijorător este că România ocupă locul trei în Europa la obezitatea infantilă, după cum arată Organizația Mondială a Sănătății (OMS) Românii sunt fruntașii Europei la bolile grave. Tot mai mulți micuți sunt diagnosticați cu malformații cardiace care pot apărea din cauza poluării sau a alimentației nesănătoase.
Tot aceasta atrage atenția asupra faptului că principalele cauze de mortalitate în lume sunt legate de alimentația nesănătoasă.

citește mai multe…

Stresul

Suntem astăzi confruntați cu o gamă extrem de variată de agenți stresori  în viața noastră de zi cu zi, probleme cărora trebuie să le facem fața, mai ales în cursul perioadelor critice de tranziție.
Orice stare emoțională persistentă, orice agent stresor devine la un moment dat un efort cu care organismul uman trebuie să se confrunte.
Stresul se află la baza multor tulburări comportamentale dar şi imunologice care conduc la apariția bolilor cronice precum şi a celor infecțioase, într-o comunitate.

citește mai multe…

Sedentarismul

… un fenomen care ar trebui tratat ca o boală …

Cei mai mulți dintre noi, nu ne dăm seama de importanța exercițiilor fizice sau a mișcării în general, poate din cauza faptului că suntem întotdeauna prea conectați la alte aspecte ale vieții, precum studiile, jobul, problemele familiale, problemele financiare etc. Toate aceste elemente ne fac să uităm însă că suntem de fapt simpli oameni ce deținem un corp și un organism, care cu timpul se pot deteriora dacă nu avem grijă cât mai mult de cele două

citește mai multe…

Dezechilibrul oligoelementelor în apa de băut

Oligoelementele sunt substanțe minerale și metalice existente în organism (în cantități infime, de ordinul unei miliardime de gram) care, sub forma de ioni, circula în sânge, participând la numeroase reacții vitale.
Cercetările efectuate în diverse colțuri ale lumii au dus la concluzia ca sănătatea omului este direct influențată de aportul în oligoelemente.  

citește mai multe…