Donarea de sânge

Donează sânge, fii generos!

Sangele este o resursa nationala; donarea de sange este un act voluntar, anonim si neremunerat.

Pentru ca acest gest sa se poata desfasura in deplina securitate pentru dumneavoastra ,ca donator, cat si pentru pacientul transfuzat, va invitam sa cititi urmatoarele informatii:

Confidentialitatea informatiilor privind: identitatea dumneavoastra, rezultatele analizelor de laborator (se inmaneaza numai personal), convorbirea din cadrul consultatiei medicale – este asigurata.

Daca in cursul procesului de donare, constatati ca nu corespundeti criteriilor de donare , este imperios necesar sa comunicati personalului medical implicat in selectia donatorilor informatii complete despre starea dvs de sanatate si sa aceptati decizia medicala coorespunzatoare.

Retineti: Donarea de sange nu se poate realiza oricum chiar daca dvs va doriti din toata inima sa donati sange pentru a salva o viata! Daca sangele nu este perfect sanatos, putem sa facem mult rau bolnavului din spital care oricum este in suferinta!

De asemenea, procesul de selecție este extrem de riguros si necesita efectuarea unor pași care uneori pot sa nemulțumească donatorii grăbiți, dar responsabilitatea securității transfuzionale este pe măsura importantei sângelui!

Recoltarea de sange se face in conditii stricte de siguranta, de catre personal medical calificat, materialul de recoltare este steril si de unica folosinta – nu prezinta risc de imbolnavire.

De asemenea daca potentialul donator din diverse motive se razgandeste pe parcursul etapelor de selectie, poate sa o faca in orice moment si poate reveni la donare la o data ulterioara cand este pregatit.

Donarea de sânge este un act voluntar, anonim şi neremunerat.

Vrei să donezi sânge? Verifică mai întâi dacă starea ta de sănătate îţi permite. Regulile de mai jos au drept scop ca acest proces să fie sigur atât pentru tine cât şi pentru pacienții care vor primi produse sanguine realizate din sângele tău.

Accesează următorul link pentru mai multe informații

https://www.pentruviata.com/cum.html